
Descoperiti Moldova




Complexul arheologic Orheiul Vechi este amplasat in valea raului Raut, intre satele Trebujeni si Butuceni, raionul Orhei, la distanta de 60 km spre nord-est de la orasul Chisinau.
Complexul cuprinde cîteva zeci de hectare ale orașului medieval Orhei (sec.XIII-XVI), denumit ulterior Orheiul Vechi (după părăsirea așezării date și întemeierea în alt loc a unui oraș nou, cu același nume - Orheiul de azi).
Din cadrul complexului fac parte două promontorii mari (Peștere și Butuceni), la care se alătură trei promontorii adiacente mai mici (Potarca, Selitra și Scoc), pe teritoriul cărora se află ruinele unor fortificații, locuințe, băi, lăcașuri de cult (inclusiv mănăstiri rupestre) atît din perioada tătaro-mongolă (sec. XIII-XIV) cît și moldovenească (sec. XV-XVI).

Servicii incluse in pachetul turistic: | Luni-Vineri 9.00-16.30 |
Simbata-Duminica 10.00-13.00 |
1. Bachus – 70 min. Vizitarea Castel Mimi Beciuri Istoria Degustarea vinurilor Sauvignon Blanc 2016 Cabernet Sauvignon Rosé 2017 Roșu de Bulboaca 2014 Cuveé Gustari Pesmeți |
35 Euro./pers | 40 Euro./pers |
2. Descopera – 90 min. Vizitarea Castel Mimi Beciuri Istoria Degustarea vinurilor Sauvignon Blanc 2016 Pinot Gris 2016 Cabernet Sauvignon Rosé 2017 Merlot 2014 Roșu de Bulboaca 2014 Cuveé Gustari Tartar din somon pe toast de secară cu 'frutti di capperi' Cașcaval Grano Padano cu struguri și miez de nucă Cașcaval Brie cu caise uscate si migdale Specialitatea casei – Paté copt de ficat de pui, Servit cu toast crocant Salam crud-zvântat și olive |
45 Euro./pers | 50 Euro./pers |
3. Mostenire – 110 min Vizitarea Castel Mimi Beciuri Istoria Degustarea vinurilor Sauvignon Blanc 2016 Pinot Gris 2016 Cabernet Sauvignon Rosé 2017 Merlot 2014 Rosu de Bulboaca 2014 Cuveé Ice Wine Riesling 2015 Bucate Specialitatea casei – Paté copt de ficat de pui, servit cu toast crocant Costite de porc în glazură de caise serviti cu cartofi copti si legume coapte SAU Frigărui de pui servit cu cartofi copti si legume coapte Sarmale cu mălai SAU ardei umpluti, înveliti în smântână Saralii cu brînză si cu cartofi Baba Neagră - Desert moldovenesc Cu crema de vanilie |
60 Евро/pers. | 65 Euro./pers |
4. Mostenire(vegetarian) – 110 min. Vizitarea Castel Mimi Beciuri Istoria Degustarea vinurilor Sauvignon Blanc 2016 Pinot Gris 2016 Cabernet Sauvignon Rosé 2017 Merlot 2014 Roșu de Bulboaca 2014 Cuveé Ice Wine Riesling 2015 Bucate Ghiveci din legume de sezon servit Cu pâine de casă Cartofi copți și legume coapte Sarmale cu mălai SAU ardei umpluți Saralii cu varză și cu cartofi Desert - Pară în sos de mure |
60 Euro./pers | 65 Euro./pers |
Servicii incluse in pachetul turistic: | Luni-Vineri | Simbata-Duminica |
Excursie cu degustatie a 3 tipuri de vin Organizam excursii la vinarie unde puteți vedea tot procesul de vinificație. Puteți vedea cum strugurii recoltați se prelucrează și se preseaza, cum mustul este fermentati si transformat in vin și cum vinurile evolueaza după fermentare datorita unor procese ca și maturare in stejar sau în sticlă. | 35 euro/pers. | 40 euro/pers. |
Excursie cu degustatie a 5 tipuri de vin Organizam excursii la vinarie unde puteți vedea tot procesul de vinificație. Puteți vedea cum strugurii recoltați se prelucrează și se preseaza, cum mustul este fermentati si transformat in vin și cum vinurile evolueaza după fermentare datorita unor procese ca și maturare in stejar sau în sticlă. | 45 euro/pers. | 50 euro/pers. |
Excursie cu degustatie a 7 tipuri de vin Organizam excursii la vinarie unde puteți vedea tot procesul de vinificație. Puteți vedea cum strugurii recoltați se prelucrează și se preseaza, cum mustul este fermentati si transformat in vin și cum vinurile evolueaza după fermentare datorita unor procese ca și maturare in stejar sau în sticlă. | 60 euro/pers. | 65 euro/pers. |

Servicii incluse in pachetul turistic: |
Luni-Vineri 9.00-15.00 |
Simbata-Duminica 10.00-13.00 |
Pachet turistic „Excursie”/ 40 min Excursia prin galeriile vinicole si colectia de vinuri. |
35 euro/pers. |
40 euro/pers. |
Pachet turistic „Delicarne”/ 1 ora Degustare 3 vinuri:2 calitate superioara, 1 de consum curent de desert(din ulcior) * cite 0,2 litri de vin de fiecare tip pentru o persoana Gustare: asortata de placinte , asortata din carne "Delicarne" (batog moldovenesc, panceta, coppa, tarabostes, betisoare cu susan) |
45 euro/pers. |
50 euro/pers. |
Pachet turistic „Moldova”/2 ore Degustare 5 vinuri ; 2 de calitate superioara alb si rosu si 1 de consum curent desert, 1 roze consum curent (din sticla), 1 spumant * cantitatea de vinuri este indicata pentru un grup de 5 PERS Aperitiv (rulada de pui, bujenina, limba de vita, cascaval, castraveti, rosii) zeama moldoveneasca, mamaliga cu tocanita de pui sau porc si brinza de oi, desert. |
60 euro/pers. |
65 euro/pers. |

Servicii incluse in pachetul turistic: | Luni-Vineri: 9.00–15.00 |
Sambata-Duminica: 10.00–13.00 |
Pachet "Orasul Subteran"/1 ora 20 min Tur in marea colectie, Tur in sectia de producere a sampaniei fara degustatie. |
40 Euro/pers. | 50 Euro/pers. |
Pachet «Business»-1 ora 50 min Excursia prin sectia vinurilor de marca, cu o oprire linga butoaie. Excursia in sectia de producere a spumantelor clasice (pastrarea, remuaj, degorjaj). Excursia in Colectia Nationala. Prezentarea Complexului de Degustare. Degustarea a 3 tipuri de vin de calitate superioara din butoaie in Holul «Botul Calului», din ulcior si pahare din lut (in stil national). La gustare: Nucusoare,biscuiti,apa. |
55 Euro/pers. | 65 Euro/pers. |
Pachet «Profesional» cu gustari reci / 2 ore Excursia prin sectia vinurilor de marca, Degustarea de vinuri – 7 tipuri de vin Gustarea – asorti de cascaval, betisoare de cascaval, apa minerala. |
65 Euro/pers. | 75 Euro/pers. |
Pachet «Traditional» / 2 ore Excursie: -pe străzile subterane -secţia de maturizare a vinurilor de marcă -secţia de producere a Spumantului clasic -Colecţia Naţională şi « Săli de degustare» -vizitarea cinematografului Degustare: 8 tipuri de vin. Menu: -Gustare Moldovenească – roşii/castraveţi/ardei/brânză; -Platou din carne; -Legume coapte; -Salată din carne de vită şi ardei dulci; -Sarmale tradiţionale; -Învârtită; -File de pui,garnir–legume la grătar; -Peşte prăjit în crustă de mălai şi mamaligă cu brânză şi smântână; -Prune umplute cu nuci şi ciocolată; -Pâine; -Apă minerală; -Ceai/cafea. |
100 Euro/pers. | 110 Euro/pers. |
Pachet «VIP» / 2 ore 30 min Excursie: -pe străzile subterane -secţia de maturizare a vinurilor de marcă -secţia de producere a Spumantului clasic -Colecţia Naţională şi « Săli de degustare» -vizitarea cinematografului Degustare: 9 tipuri de vin. Menu: -Platou legume proaspete; -Platou legume coapte; -Platou brânzeturi; -Platou de carne; -Platou de peşte; -Creveţi pane; -Învârtită; -Gustare Caprese; -Saute din fructe de mare; -Muşchiuleţ de vită cu cartof copt; -Peşte şi legume la grătar; -Desert prăjitură; -Pâine; -Apă minerală; -Ceai/cafea. |
150 Euro/pers. | 160 Euro/pers. |
Prețul include: tur cu ghid în limba română, rusă, engleză, franceză.

№ d/o |
Pachet |
Preţ (Eur) / persoană | |||||
grup de 2 pers |
grup de 3-6 pers |
grup de la 7 pers | |||||
- cadou |
+ cadou |
- cadou |
+ cadou |
- cadou |
+ cadou | ||
1 |
CHATEAU RECOMANDĂ |
75 |
85 |
65 |
75 |
70 |
85 |
2 |
CHATEAU RECOMANDĂ ICE WINE |
85 |
95 |
75 |
85 |
80 |
90 |
3 |
COLECŢIA MONDIALĂ |
90 |
95 |
80 |
90 |
80 |
90 |

Tiraspol este un municipiu cu 135.700 de locuitori, al treilea ca marime din Republica Moldova (surclasat de Chisinau și Balti). Este capitala si centrul administrativ al regiunii separatiste Transnistria.
Orasul Tiraspol se află pe malul stâng al Nistrului.
Pentru întărirea noii frontieri de stat a Imperiului Rus în 1792 pe malul stîng al râului Nistru, la cererea generalului Alexandr Suvorov a fost construită Cetatea Tiraspol de arhitectorul François Sainte de Wollant. În jurul cetății a fost fondat orașul Tiraspol la porunca reginei Ecaterina a II-a a Rusiei. După apariția orasului Tiraspol mulți locuitori ai satului Sucleia s-au mutat în localitatea urbană. In data de 14 octombrie locuitorii orasului serbeaza Ziua Orasului.
In cadrul excursiei se viziteaza monumentele semnificative ale Tiraspolului pos-sovietic,Piata Centrala a orasului si monumentul Gloriei.
In Tiraspol se afa unul din cele mai bune cluburi sportive - “Sherif”.
Pe parcursul calatoriei veti lua cunostinta cu capitala "ne-exzistentei tari",veti vedea cetatea Bender,monumentele lui Lenin, Gagarin si Kotovskii. In Bender veti face cunostinta cu Cetatea Bender,construita de Stefan cel Mare impotriva invaziei Tatare sub supravegherea arhitectului turc Koji Mimar Sinan.
Preturi:
Manastirea TIPOVA



În perioada anilor ’60 – ’80 ai secolului XX pe teritoriul complexului monastic Hîncu s-a construit Sanatoriul de boli pulmonare “Codrii”. În acest timp, biserica de vară a fost transformată în club de distracții pentru studenți, iar biserica de iarnă – în depozit, au fost dezgropate mormintele călugărilor înmormîntați pe teritoriul mănăstirii, au fost furate lucruri de preț - îndeosebi toate crucile preoților.
În anul 1992, după o perioadă de 43 de ani în care a fost închisă, Mănăstirea Hîncu își reîncepe activitatea ca mănăstire de maici. La 10 septembrie 1992 s-a reînființat obștea monahală a Mănăstirii Hîncu. La mănăstire se păstrează o particică din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.
În preajma mănăstirii se găsesc mai multe izvoare bogate în apă, unul dintre ele are o mineralizare sporită și proprietăți curative.

Într-o zonă pitorească de codru, la 40 km nord-vest de Chisinău, se găseste una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova – Căpriana (întemeiată în 1429). Ea a fost timp îndelungat resedinta mitropolituluitMoldovei, a fost ctitorită de domnitori, printre ei si Stefan cel Mare, aici au trăit cronicarul Eftimie si unul dintre primii poeți ai Moldovei – Chiprian.
După anul 1947 de aici au fost alungaţi călugării, iar mănăstirea a fost transformată într-un sanatoriu pentru copiii bolnavi de turbeculoză. Oficial închiderea mănăstirii a avut loc în 1962. La începutul anului 1989 locaşul a fost redeschis, începîndu-se lucrările de restaurare.
Biserica cea nouă, cu hramul Sf. Gheorghe a fost construită din cărămidă roşie, în anul 1903, pe locul fostei bisericii "Înălţarea Maicii Domnului". Arhitectura ei poartă amprenta eclecticii şi a stilizării de tip pseudo-bizantin, conţinînd însă şi unele elemente ale vechii arhitecturi moldoveneşti. Pictura din interior este bine păstrată. Recent a fost restaurat iconostasul. Planul bisericii este alungit şi treflat în partea naosului şi altarului. Astăzi biserica este restaurată și deschisă pentru credinciosi.
